'Porin Photo Fame 2012.'

27.04.2012. IHG

Tjedan hrvatske glazbe u Opatiji i Rijeci ponudit će mnogo zanimljovsti za uho i oko. U petak, 4. svibnja, u 20 sati u hotelu Milenij u Opatiji bit će otvorena izložba 'Porin Photo Fame 2012.' fotografkinje i glazbene novinarke Anastazije Vržine.

Više od 20 portreta dobitnika Porina u koncertnoj akciji, fotografirani u svojim karakterističnim trenucima, odličan su uvod u dodjelu nagrade koja će se održati u subotu, 5. svibnja, u dvorani riječkog Centra Zamet.

 Anastazija Vržina rođena je u Celju u Sloveniji. Od 2006. je urednik/novinar glazbenog-foto priloga hrvatskih izdanja internacionalnih magazina T3 i Digital Foto. Surađuje s nekoliko domaćih i inozemnih agencija, internet i tiskanih medija, a u klijente ubraja vodeće tvrtke i organizacije u domaćoj glazbi, kao i nekoliko većih komercijalnih tvrtki. Vržina je danas jedan od vodećih koncertnih fotografa u Hrvatskoj. U portfoliju ima nekoliko naslovnica, Sony nagradu, nekoliko samostalnih i skupnih izložbi, kao i ove godine sedam novih, te zajednički projekt /turneju po Hrvatskoj konceptualne izložbe Straight to R'n'R s kolegom Željkom Jelenskim, s kojim je i napravila artistički kalendar Straight to r'n'r za 2012. Njena kolekcija koncertnih fotografija ubraja svjetsku kremu izvođača no i posve nepoznatih stranih i domaćih artista. Evo što kaže o izložbi Porin Photo Fame 2012:

"Tijekom godina, odlazeći na koncerte dragih mi izvođača uvijek sam nastojala uhvatiti i pokoji dobar trenutak objektivom, više radi uspomene jer sam na koncerte domaćih izvođača  prvenstveno odlazila slušati i zabavljati se, a ne fotografirati. Tako sam dugo bila uvjerena da ukupno imam vrlo malo fotografija domaćica, sve dok nedavno nisam kopala po punim diskovima i shvatila da moja kolekcija nikako nije mala. Za divno čudo velika većina izvođača koje sam fotografirala bili su odreda dobitnici Porina. Zanimljiva koincidencija, pomislila sam – i ideja za izložbu pala je za čas. Realizacija također. Kolekcija fotografija Porin Photo Fame 2012 ni izbliza ne obuhvaća sve zaslužne ni sve dobitnike Porina iz jednostavnog razloga – onih koje nema u kolekciji nisam do sada još fotografirala. Tomu se ubuduće veselim, ali za sada se veselim, a nadam se i svi ostali, ovoj trenutnoj kolekciji. Koja neka bude – Dio Prvi."

Na otvorenju izložbe, čiji naslov namjerno podsjeća na poznati izraz Hall of Fame, govorit će glazbeni kritičar i novinar Hrvoje Horvat. Za glazbenu podlogu pobrinut će se Borna Šercar Trio. Sve je potpuno u znaku dobitnika Porina jer je i Borna Šercar sa svojom Jazzianom Croaticom prošlogodišnji dobitnik nagrade za najbolju jazz skladbu Kolo. Šercar je svestran umjetnik koji surađuje s glazbenim velikanima od klasike (Zagrebački solisti, Zagrebački gudački kvartet, ZF...) preko jazza (Boško Petrović, Gabi Novak, Matija Dedić) pa sve do zabavne glazbe (Oliver, Tereza, Arsen, Gibonni, Nina, Massimo, Tony…). Nedavno je njegov Trio  s pjevačicom Sabrinom Hebiri, predstavio i novi CD Event. Na njemu su obradili brojne poznate pjesme: od Gibonnijeve Tempere, Tamo gdje je sve po mom Jinxa ili Yammatove Putujem do stranih modernih evergreena: Son of a Preacher Man, Overjoyed, Fields of Gold ili Smooth Operator. Među 12 pjesama nalazi se i autorska pjesma 100 godina samoće.

S koje god strane pozornice bili na koncertima, vjerujemo da će vam se ovaj događaj svidjeti. Zato navratite do opatijskog hotela Milenij u petak 4. svibnja i uživajte u slikama i zvucima otvorenja izložbe Porin Photo Fame 2012.

Više:
Porin.info

 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr