Počinje MAKK – jeste li osigurali svoje mjesto?

 

Sutrašnjom dodjelom nagrada Instituta hvatske glazbe započinje drugo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2014 koje se, pod sloganom Kulturne i kreativne industrije – pokretači gospodarstva, od 19. do 21. studenog održava u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb.
 
Ukoliko još niste, prijavu za sudjelovanje možete izvršiti putem posebnog online obrasca dostupnog na linku.
 
U organizaciji Instituta hrvatske glazbe i Hrvatskog društva za autorsko pravo s HDS ZAMP-om kao glavnim partnerom te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i Ministarstva kulture, konferencija će se fokusirati na veliki, ali neiskorišteni gospodarski potencijal kulturnih i kreativnih industrija (KKI).

Riječ je o sektoru u kojem se, s vrlo malo ulaganja, primjerice u kupovinu slikarskog kista ili glazbenog instrumenta, može dobiti proizvod s tržišnom vrijednošću. Europska Unija već je prepoznala gospodarski potencijal KKI, sada je red i na domaćim političkim čimbenicima da taj sektor prepoznaju kao važnu polugu rasta i razvoja zemlje.
 
Svoje sudjelovanje potvrdilo je već preko pedeset domaćih i stranih aktera kreativnog poslovanja koji će sudjelovati na brojnim panel diskusijama, okruglim stolovima i predavanjima. Uz sve navedeno, očekuju vas ekskluzivne prezentacije i posebni mini koncerti koji će obogatiti program ovogodišnje konferencije.

Ukoliko još niste, prijavu za sudjelovanje možete izvršiti putem posebnog online obrasca.

Kompletni program možete pogledati ovdje, a novosti o konferenciji pratiti na službenim web stranicama, Facebooku i Twitteru (#MAKK).

 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr