Noćni glazbeni program

 Hrvatska televizija na prijedlog Instituta hrvatske glazbe u siječnju 2011. započela je s cjelonoćnim emitiranjem domaće glazbe svih žanrova na HTV2. Od prosinca 2011. IHG je zadužen za izradu playliste na dnevnoj bazi.

 

U Noćnom glazbenom programu najprije se emitiraju glazbeni spotovi novije produkcije, u ukupnom trajanju otprilike 3 sata. Nakon toga se repriziraju glazbene emisije, snimke koncerata i općenito glazba raznih žanrova iz arhiva HTV-a u trajanju od dva sata.

 

Ovim projektom značajno se povećao udio domaće glazbe na televiziji i znatno popravio odnos između domaće i strane glazbe u korist domaće. Iako se radi o terminima slabije  gledanosti (obično između 1 iza ponoći i 6 sati ujutro), veća prisutnost glazbe na najznačajnijem mediju razlog je za zadovoljstvo svih uključenih u produkcijski glazbeni lanac.

 

Kako bi program video spotova bio što raznovrsniji, ali i zanimljiviji za svakoga, dani su određeni tematski pa vjerujemo kako će svatko u noćnom glazbenog programu pronaći nešto za sebe i uživati u domaćoj glazbi.

 

Ponedjeljak: tambure, klape, zabavna

Utorak: rock

Srijeda: pop, mainstream

Četvrtak: zabavna, etno, jazz

Petak: pop, pop-rock,rock

Subota: pop, zabavna

Nedjelja: hip-hop, dance 


Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr