Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK 2014

Institut hrvatske glazbe, Hrvatsko društvo za autorsko pravo (HDAP-ALAI) i udruga Adria MC (Adria Music Conference) ove godine organiziraju drugu Međunarodnu autorsku kreativnu konferenciju koja će se od 19. do 21. studenog 2014. održati u Zagrebu.

Partneri konferencije ove će godine biti udruge autora i kreativaca, kao i one koje štite autorska prava i interese kao što su Hrvatsko društvo skladatelja i njegova stručna služba ZAMP, Hrvatska Glazbena Unija, Hrvatska Diskografska Udruga, Društvo Hrvatskih Filmskih Redatelja i ostale.

Prošlogodišnja, prva konferencija imala je odličan odjek u općoj i stručnoj javnosti: uz sudjelovanje brojnih uglednih stručnjaka s područja autorskog prava, konferencija je ponudila niz zanimljivih predavanja i panela o temama iz djelokruga rada kulturnih i  kreativnih industrija.I za ovu godinu ponudit ćemo jednako jak program: budući da je glavno pitanje konferencije doprinos hrvatskih kulturnih i kreativnih industrija gospodarstvu zemlje, u goste smo pozvali strane i domaće eksperte koji će statistikama, studijama ali i konkretnim primjerima i raspravama ukazati na važnost kulture i pojedinaca koji je stvaraju – u širem, makroekonomskom kontekstu.

Sudjelovanje na konferenciji zasad su od inozemnih predavača potvrdili Gyta Berasneviciute, (OHIM, Europski ureda za usklađivanje na unutarnjem tržištu; Blaise Mistler, direktor institucionalnih odnosa SACEM-a, francuskog društva za zaštitu autorskih glazbenih prava; Victoria Campoamor, voditeljica partnerstava za Europu, Bliski Istok i Afriku pri servisu Google Play Music; vrhunski svjetski stručnjak za područje autorskih prava prof. Jan Rosen (Sveučilište u Stockholmu, Švedska) te još jedan međunarodno priznati ekspert, savjetnik WIPO i IIPA dr. Mihály Ficsor.
 
Uz njih, na konferenciji će sudjelovati i brojni poznati domaći pravni i drugi stručnjaci, te autori – glazbenici, filmaši, književnici, novinari i mnogi drugi.
 
Više o tome kako sudjelovati na MAKK na www.ihg.hr

Raspored događanja druge Međunarodne autorske kreativne konferencije možete pogledati u Programskoj knjižici, a prijavni obrazac potražite ovdje.

Pratite MAKK i na Facebooku i Twitteru

  

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr