Završene prijave za 2. Papandopulo


Pobjednici 1. Papandopula: saksofonist Tomislav Žužak, violinist Marco Graziani i klarinetist Bruno Philipp (Foto: Dario Njavro)

I ove je godine je Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, koje će se održati u Zagrebu od 23. rujna do 1. listopada, izazvalo veliki interes, što dokazuje veliki broj prijava u svim kategorijama.

U kategorijama solo pjevanja, glasovira, roga, trube, trombona i tube prijavilo se ukupno četrdesetosmero mladih glazbenika i to petnaest  u kategoriji solo pjevanja, četrnaest glasovira, jedanaest trube, po troje u kategoriji trombona i tube, te dvoje u kategoriji roga.

Jedan od razloga ovom velikom interesu zasigurno su i zanimljive, bogate novčane nagrade koje ih očekuju: prva donosi novčani iznos od 20.000 kuna, nastup na Svečanom koncertu pobjednika u KD Vatroslava Lisinskog uz Simfonijski orkestar HRT-a te studijsko snimanje za arhivu HRT-a.

Program natjecanja usporediv je sa zadanim programima najznačajnijih svjetskih natjecanja mladih umjetnika, a o visokim standardima puno govore i brojni uspjesi prošlogodišnjih dobitnika nagrada na 1. Hrvatskom natjecanju Papandopulo.

O najboljim mladim glazbenicima odlučivat će ocjenjivački sudovi sastavljeni od umjetnika koji su svoj profesionalni put vezali uz najveće svjetske pozornice, te vjerujemo da će svojim iskustvom pomoći i ovoj generaciji mladih glazbenika da se što bolje predstave na istim tim pozornicama!

Predsjednica ocjenjivačkog suda za solo pjevanje je Ruža Pospiš Baldani dok su članovi Biserka Cvejić, Vladimir Kranjčević, Tomislav Neralić i Vlatka Oršanić.

Predsjednik ocjenjivačkog suda za glasovir je Vladimir Krpan dok su članovi Pavica Gvozdić, Ida Gamulin, Ruben Dalibaltayan i Johan Schmidt.

Predsjednik jedinstvenog ocjenjivačkog suda za rog, trubu, trombon i tubu je Prerad Detiček, a članovi su Dario Teskera, Anton Grčar, Šime VulelijaKrunoslav Babić.

Organizator natjecanja je Institut hrvatske glazbe, još jednom uz potporu Hrvatske radio-televizije a natjecanje se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića.

Dugoročni nacionalni značaj ovog projekta prepoznao  je Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba i Ministarstvo kulture RH koji su financijski  pomogli projektu pri realizaciji.

Više:
Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo
 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr