Zašto i glazbenici trebaju doći na Summit kreativnih i kulturnih industrija

20.05.2015.

Glazbenici koje zanima utjecaj glazbenih servisa YouTube i Deezer na njihove honorare, ili plasman njihove glazbe medijima u okviru novog projekta kojeg razvijaju njihove udruge, ne bi smjeli propustiti Summit kreativnih i kulturnih industrija.

Po prvi put u Hrvatskoj, ovakav će se skup održati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, u četvrtak 21. i petak 22. svibnja 2015. Brojne panel diskusije i izlaganja bavit će se perspektivom i potencijalima kulturnih i kreativnih industrija. Glazba među njima zauzima važnu ulogu pa će se neki paneli i radionice izravno baviti upravo promjenama koje za glazbu i glazbenike donosi digitalno doba.

Izdvajamo sadržaj posebno važan glazbenicima:

Prvog dana Summita, u četvrtak od 12:15 do 13 sati u dvorani Gorgona, Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a, održat će izlaganje Izazovi digitalnog doba, u kojemu će, prvi put u javnosti, iznijeti konkretne brojke i postotke vezane uz poslovanje digitalnih servisa poput You Tubea ili Deezera u Hrvatskoj.

Marčec će potom moderirati raspravu o korištenju kreativnog sadržaja na Internetu i korist koju od toga imaju sami tvorci sadržaja. U panelu će sudjelovati Ljiljana Kuterovac, ravnateljica Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, Siniša Hančić, urednik fotografije u Styriji Hrvatska, Nikica Škunca, direktor Novih medija na Novoj TV i Marko Jurić, viši asistent na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Drugi sadržaj na koji Vam posebno skrećemo pozornost je predstavljanje projekta Hrvatska glazbena knjižnica, u četvrtak od 15 do 16 sati, u prostoru Školice MSU-a.

To je novi digitalni katalog pozadinske glazbe, kojega razvijaju HGU, HDS i HUZIP. On-line katalog glazbenih djela s posebnom namjenom (podloge za TV, radio, reklamnu produkciju i sl.) uskoro će sve domaće autore i producente glazbe pozvati da u njega unesu svoja djela.

Namjera je udruga pomoći članovima u nuđenju i distribuciji njihove glazbe medijima i drugim korisnicima glazbe. Projekt će predstaviti Olja Dešić, Neven Frangeš i Luka Tralić.

Ne propustite ni zadnje, najopuštenije zbivanje na Summitu – HDS ZAMP je pokrovitelj Kreativnog partyja koji će se u petak, 22. svibnja od 21 sat, održati u lobbyju pored tobogana MSU-a. Nesvakidašnje dobar provod uz domaće i strane party standarde jamči Željka At Ease Trio (Željka Veverec, Toni Starešinić, Janko Novoselić) uz posebnog gosta, saksofonista Igora Geržinu.

Sudjelovanje na Summitu je besplatno, ali broj mjesta je ograničen; zato preporučamo da se što prije registrirate kao sudionik na  http://www.summit.hkkkki.eu/prijava.html

 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr