The Answer u mjesečnom finalu HR demo kluba

23.02.2015.
 
Pop soul funk glazba s elementima bluesa i rocka obilježila je 14. tjedan biranja mladih i neafirmiranih autora u HR demo klubu. Naime, bend koji sjajno, a nepretenciozno svira taj žanr – The Answer – prenio je okupljenima u Klubu.

odličnu energiju i nadmoćno se uvrstio u završnicu projekta u veljači. Iako The Answer iz Zagreba nije nepoznato ime u glazbenim krugovima jer je riječ o sastavu koji već ima zavidno glazbeno iskustvo, skupina još uvijek nema službeno diskografsko izdanje.

The Answer čine glavni vokal i klavijaturist Mihael Kvorka, klavijaturist i back vokal Dino Zanetti, gitarist Tin Švegović, basist Denis Marijanović i bubnjar Robert Domitrović te prateći vokali Nikolina Fistrić i Daniella Eva Sanković.

Iako su u HRDK nastupali bez ženskih pratećih vokala i dvojice članova benda, koje su uspješno zamijenili klavijaturist Fran Šokić i basist Darko Vlahović, to nije umanjilo ambiciju njihovog nastupa.

Autorstvo glazbe i stihova koji su uglavnom na engleskom jeziku potpisuju Mihael Kvorka, Robert Domitrović i Marijan Gudelj (klavijaturist grupe JINX, Mr. Goody, koji će biti zadužen za produkciju njihovih diskografskih materijala).

Inače, svaki je bend u 3. kvalifikacijskoj večeri HRDK (18.02.2015.) imao na raspolaganju pola sata za svoj nastup.

Fishyfish (Zagreb) je možda u svojem 30-minutnom predstavljanju bio malo hendikepiran zbog jake gripe pjevačice i gitaristice Ane Knezović, no unatoč tome pružili su glazbeno čvrsti nastup.
 
Njihovi bitno stariji konkurenti, dečki iz zagrebačkog tria Tao šank su pak na HRT-ovo natjecanje demo bendova unijeli dobar duh rokenrola, s duhovitim konferansama koje su do suza nasmijale publiku.
 
U svakom slučaju, 25. veljače 2015. u Malom pogonu Tvornice kulture u finalu mjeseca veljače HR demo kluba imat ćemo uzbudljiv susret: sviraju Listopad (Zagreb), grupa Perle (Zagreb) i The Answer (Zagreb).

Tko će od njih ući u finale projekta HRDK i konkurirati za snimanje albuma u profesionalnim studijima Hrvatskoga radija – čekamo s nestrpljenjem.

I naravno, slušajte HR demo klub na frekvencijama Drugog programa Hrvatskoga radija srijedom od 21.00-22.00.
 

 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr