Jazz.hr/jesen – najbolje od hrvatskog i europskog jazza

Ovogodišnji festival Jazz.hr/jesen održat će se od 22. do 25. listopada u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, a posjetitelji će imati priliku uživati u pravim poslasticama aktualne hrvatske i europske jazz scene.

Miro Kadoić Ensemble i Marius Bogdanowicz Quartet otvaraju festival u srijedu, 22. listopada – dobitnik Nagrade Miroslav Sedak Benčić Hrvatskog društva skladatelja, multiinstrumentalist Miro Kadoić, predstavit će skladbe sa svog novog albuma, dok će Mariusz Bogdanowicz Quartet izvesti Bogdanowiczeve skladbe snažnog emotivnog naboja.

Četvrtak, 23. listopada, rezerviran je za space-jazz sastav Capisconne gitarista i skladatelja Ivana Kapeca koji spaja kompleksnost jazz improvizacije, prijemčljivost klupske elektronike i ljekovitost ambijentalne glazbe. Iste večeri, talijanski duo Paolo Fresu – Bebo Ferra donijet će nasljeđe velikog Milesa Davisa uronjeno u mediteransku tradiciju.

Dan kasnije, u petak, 24. listopada, nastupit će Darko Jurković Charlie, koji će predstaviti svoj koncept sviranja dvije gitare istodobno te posebnu "two hand tapping tehniku". Ansambl Krajačić/Dedić/Gjakonovski/Hollenbeck promovirati će album Visions Damjana Krajačića, hrvatskog flautista koji godinama živi i djeluje u Los Angelesu.

Ovogodišnji festival zatvorit će Denis Razz Adjustable Group i Baptiste Trotignon & Minino Garay svojim nastupima u subotu, 25. listopada – pred nama je postboperski skladateljski izraz Denisa Razumovića Razza u kombinaciji s psihodeličnim rockom sedamdesetih godina te uzbudljiva "francuska veza" Trotignona i Garayja.

Svi koncerti počinju u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 70 kuna mogu se nabaviti na prodajnim mjestima Lisinskog i putem online sustava ulaznice.hr. Cijena festivalskog paketa ulaznica iznosi 200 kuna.

Više informacija o festivalu pronađite na www.jazz.hr i službenoj Facebook stranici.

 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr