Buba u uhu: Bonebomb i Ivan Vragolovich


The Bonebomb, Iva Kolar 

MIMO – Medijski Inventar Muzičkih Originala – predstavlja kvalitetnu, autentičnu i originalnu glazbu, marljivo stvaranu mimo etera, sa zadaćom upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću glazbene scene u Hrvatskoj.

Hrvatski radio i udruga Vibra proljetnim ciklusom od 8 koncerata u Muzeju suvremene umjetnosti, s izravnim prijenosom na Radio Sljemenu, otvaraju vrata medijskog prostora za 16 domaćih izvođača.
Video live stream koncerata snimaju i montiraju učenici Grafičke škole Zagreb.

Na koncertu u petak, 26. travnja, u multimedijalnoj dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, od 20.10 nastupaju Bonebomb i Ivan Vragolovich. Koncert zbog streama i prijenosa na Radio Sljemenu počinje na vrijeme, a vrata dvorane se otvaraju u 19.45.
 
Ulaznica je simboličnih 15 kuna, od kojih sa 75% podržavate same izvođače, dok za promociju sljedećeg koncerta ide 25% iznosa.

Svi koji ne mogu doći na koncert mogu ga slušati u izravnom prijenosu na
Radio Sljemenu
i gledati na video streamu na
 www.mimo.com.hr

Bonebomb

"The Bonebomb su bend koji kao da je upravo izašao iz radionice Blue Note Recordsa nudeći svjež pristup nu jazzu uz finu primjesu soula i r’n'b-a", Dubravko Jagatić, T-portal.
 
"Odličan primjer što se dogodi kad iskusna glazbena ekipa u svojoj glavi izvrti dobar film, bez obzira što je Hollywood daleko", Zoran Stajčić, Ravno do dna

The Bonebomb su: Nikola Jerković, Ljubomir Kraljević, Jurica Leikauff, Mario Bočić, Zvonimir Bajević, Vlatko Pejić, Marko Rabatić i Iva Kolar (artwork).

What do you think this is? sadrži deset autorskih pjesama u kojima vas iskusna ekipa muzičara, dokazana u suradnji s imenima poput Legena, Soul fingersa, Prljavog kazališta, Meritas i mnogih drugih, vodi na ugodno putovanje kroz ikonografiju i zvukove plesnog jazza, soula, funka, rhythm&bluesa i filmskih soundtracka iz najboljih vremena cool Hollywooda.

 

Ivan Vragolovich

"Da pjeva na hrvatskom, Ivan Vragolović iz Slavonskog Broda, odmah bi se nametnuo kao naš najkompletniji kantautor, 'iskovan' po uzoru na Dylana, Townesa Van Zandta, Neila Younga. Ispovjedne folk-rock pjesme i nastup odaju gorljivog posvećenika glazbi koju voli i uvjerljivo izvodi, bilo na Art & Music festivalu na kojem, nažalost, nije pobijedio 2008. ili na Vip INmusicu." Aleksandar Dragaš, Jutarnji List, 14.03.2009

Ivan Vragolovich (Folk – Rock – Blues) dobitnik je nagrade Porin u kategoriji najbolji blues album i produkcija 2012. za svoj prvi album u diskografiji I AM A MAN snimljen u legendarnom Sun studiju u Memphisu, USA. Ujedno je i pobjednik 1. hrvatskog blues challenga u kategoriji solo/duo 2009/2010.

Od 2006. do danas I. Vragolovich nastupa po brojnim hrvatskim i stranim klubovima, imao je čast i priliku nastupiti kao predgrupa ili predizvođać svjetski poznatim umjetnicima Nick Cave and the Bad Seeds, Johnny Winter, Charlie Musselwhite, Stefanovski & Tadić…
 
DISKOGRAFIJA: 1. Ivan Vragolovich live, (2006) cd/dvd, Kino Jadran, Slav. Brod, (samizdat). 2. I AM A MAN (Memphis Recordings) (2010) cd, SUN STUDIO Memphis (Croatia Rec./Spona).

Izvor:
MIMO

 

« Prethodno Sljedeće »

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr