4. Papandopulo

17.02.2015.

 


U nastojanju da se mladim glazbenicima u Hrvatskoj pruži što više profesionalnih mogućnosti te da ih se već tijekom školovanja uputi u složenost i konkurentnost klasične glazbene scene, Institut hrvatske glazbe pokrenuo je sveobuhvatno natjecanja mladih glazbenika.

Pod nazivom Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, projekt je zamišljen kao godišnja manifestacija u više natjecateljskih kategorija otvorena glazbenicima iz Hrvatske i onima koji su se školovali ili diplomirali u Hrvatskoj.

Osim što obuhvaća niz instrumentalnih kategorija, uz pjevanje i jazz, Natjecanje je i platforma za okupljanje i pripremu mladih umjetnika za velika međunarodna natjecanja koja se održavaju u Zagrebu uz potporu Ministarstva kulture i Grada Zagreba (Međunarodno violinističko natjecanje Vaclav Huml, Međunarodno pijanističko natjecanje Svetislav Stančić, Međunarodno natjecanje mladih dirigenta Lovro von Matačić i Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro).

Cikličko održavanje tih natjecanja Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo omogućuje da svoje primarne kategorije uskladi sa spomenutim natjecanjima.

Ove će se godine od 25. rujna do 2. listopada održati četvrto po redu Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo. Svi kandidati do 35 godina starosti natjecat će se u četiri kategorije – orgulje, čembalo, komorni sastavi (klasični komorni sastavi i nestandardni komorni sastavi) te po prvi put u Hrvatskoj u kategoriji jazz glazbenika (vokalnih i instrumentalnih).

Prijave za natjecanje primaju su do 15. lipnja 2015., a više o natjecanju možete pogledati na www.natjecanje-papandopulo.org

 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr