Ovogodišnji MAKK pod pokroviteljstvom ministarstava gospodarstva i kulture!

Nadolazeće izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2014 održat će se pod pokroviteljstvom dvaju ministarstava, gospodarstva i kulture. Podsjetimo, konferenciju će ugostiti Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, od 19. do 21. studenog, pod sloganom „Kulturne i kreativne industrije – pokretači gospodarstva“.

Ministarstvo gospodarstva rado se pridružilo popisu pokrovitelja naglasivši kako su kulturne i kreativne industrije od iznimne važnosti za ekonomski rast i razvoj. Također, očekuje se i gostovanje ministra, gospodina Ivana Vrdoljaka u programu konferencije. Dio misije ministarstva kulture je participativno razvijanje i provedba kulturne politike, poticanje umjetnosti, umjetničkog obrazovanja i javne komunikacije stoga je sasvim prirodno da se i taj resor priključio konferenciji kao njen pokrovitelj. Štoviše, gospodin Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture RH, otvorit će konferenciju čime se i na simboličan način pokazuje koliko državne institucije shvaćaju i drže do ogromnog potencijala koji se krije u ostvarenjima domaćih autora, glazbenika, filmaša, književnika i umjetnika.

Uz otvaranje i dodjelu nagrada Instituta hrvatske glazbe u srijedu, 19. studenog, glavni program konferencije, 20. studenog, ugostit će najutjecajnije aktere domaćeg i inozemnog kreativnog poslovanja – studije o doprinosu kreativnih industrija predstavit će Blaise Mistrel (SACEM, Francuska) i Gyta Berasneviciute (OHIM), dok će posebnu prezentaciju Google Play Music servisa održati Victoria Campoamor, voditeljica glazbenih partnerstava Google Playja za Europu, Bliski Istok i Afriku. Također, očekuju nas paneli “Gospodarski potencijal hrvatskih kreativnih industrija“, “Živjeti za stvaranje, stvarati za život“ i “Digitalni servisi - poslovni modeli za njihove osnivače i korist za tvorce sadržaja“, a kraj dana rezerviran je za predstavljanja i projekciju filma „Bijelo Dugme: Box set deluxe“.

Drugi dan konferencije, 21. studenog, rezerviran je za 18. savjetovanje o autorskom pravu u organizaciji HDAP-ALAI na kojem će posebnu pozornost privući okrugli stol „Paradigma autorskog prava – treba li promjena?“ sa sudionicima: dr. sc. Igor Gliha (Pravni fakutet Sveučilišta u Zagrebu), Nenad Marčec (Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP); Tomo Johannes in der Muehlen (IDM Music); Ivo Špigel (Perpetuum Mobile) i mr. Mladen Vukmir (Vukmir i suradnici).

Novosti o konferenciji, kao i kompletni program te obrazac za prijavu možete naći na www.ihg.hr. Pratite nas na službenoj Facebook stranici konferencije te koristeći #MAKK na Twitteru.

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr