MAKK 2013

Uspješna 1. Međunarodna autorska kreativna konferencija

Međunarodna autorska kreativna konferencija, pod sloganom Autorstvo i kreativnost – snaga za 21. stoljeće, uspješno je održana u Zagrebu od 9. do 11. prosinca 2013.

Prvi dan MAKK-a: O izazovima autorskog rada

Drugog dana Međunarodne autorske kreativne konferencije održan je glavni program u suradnji Instituta hrvatske glazbe i udruge Adria Music Conference.

Nastupima Massima i Silente otvoren prvi MAKK

Međunarodna autorska kreativna konferencija otvorena je u ponedjeljak, 9. prosinca, zabavom dobrodošlice za sve sudionike.

MAKK Live stream

Interneteski video prijenos svih događanja Međunarodne autorske kreativne konferencije možete pratiti na stranicama Instituta hrvatske glazbe.

MAKK – jedinstveni skup autora i kreativaca

Svi koje zanima autorsko pravo, položaj kreativaca, ali i dobra glazbena zabava imaju još malo vremena za prijavu na Međunarodnu autorsku kreativnu konferenciju, koja u ponedjeljak počinje u Zagrebu.

Panel: Digitalni servisi – kolač ili mrvice za sve?

Priopćavanje sadržaja mehaničkom reprodukcijom posljednjih je godina doživjelo velik razvoj. S padom korištenja CD-a, koji je ne tako davno imao primat na tržištu, ponuda autorskog sadržaja se, pod utjecajem želja i navika korisnika, prebacuje na internet.

Panel: Međunarodna glazbena suradnja i zaštita autorskih prava u regiji

Dok Hrvatska ima 4,3 milijuna stanovnika, države bivše Jugoslavije čine zajedničko tržište od preko 20 milijuna ljudi. S obzirom na nevelike jezične razlike, 'regija' je i dalje plodno tlo za suradnju u glazbenoj produkciji i poslovanju.

Koncert za goste MAKK-a: Neno Belan & Fiumens Mediteran Orchestra!

Nakon službenog radnog programa u utorak 10. prosinca, ekskluzivno za sve sudionike Međunarodne autorske kreativne konferencije nastupit će jedan od najizvođenijih i najpopularnijih domaćih kantautora, Neno Belan, uz Mediteranski orkestar.

Poznata imena regionalnog kreativnog sektora na MAKK-u

Uoči prve Međunarodne autorske kreativne konferencije koja će se održati od 9. do 11. prosinca u Zagrebu održana je konferencija za medije.

Panel: Kreativni pojedinac – nacionalna vrijednost?

Na tzv. kreativne industrije Europskoj uniji otpada 4,5% ukupnog BDP-a. Što se na nacionalnom nivou čini po ovom pitanju i kako je kreativni pojedinac vrednovan 'na ovim prostorima'?

Patrick Ager: 'Autorska prava u EU – snaga 21. Stoljeća'

Jedna od glavnih tema na Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji bit će svakako pozicija autorskog prava u 21. stoljeću. O tome će izlaganje održati glavni tajnik Europskog saveza skladatelja, Patrick Ager.

Na MAKK-u gostuje i direktorica anti-piratske agencije HADOPI

Na Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji u Zagrebu će, između ostalih uvaženih gostiju, predavanje  na temu Rezultati i pouke HADOPI-ja održati Marie-Françoise Marais, direktorica francuskog HADOPI-ja.

Novi gosti Međunarodne autorske kreativne konferencije

Slogan Međunarodne autorske kreativne konferencije koja će se održati od  9. do 11. prosinca u Zagrebu glasi Autorstvo i kreativnost – snaga za 21. stoljeće.  Najsvježiji popis predstavnika domaćih i inozemnih kreativnih industrija, poslovnih ljudi, osnivača digitalnih-start-upova i pravnih stručnjaka koji će raspravljati pod tim motom sad već jamči iznimno zanimljivu konferenciju.

Nagrada Prijatelj hrvatske glazbe – CMC televiziji

U ponedjeljak, 9. prosinca na zabavi dobrodošlice koja će biti organizirana za sve  sudionike Međunarodne autorske kreativne konferencije, Institut hrvatske glazbe dodijelit će CMC televiziji nagradu Prijatelj hrvatske glazbe.

Velika imena kreativnih industrija i autorskog prava dolaze na MAKK

Međunarodna autorska kreativna konferencija privlači impresivna imena u popis predavača i panelista koji će se okupiti u Zagrebu od 9. do 11. prosinca kako bi raspravljali o pravnom, gospodarskom i društvenom položaju kreativnih industrija, s naglaskom na glazbu.

Prva večer MAKK-a uz nagrade HR TOP 40

Međunarodna autorska kreativna konferencija bit će otvorena zabavom dobrodošlice za sve akreditirane sudionike, u ponedjeljak, 9.12.2013. IHG kao jedan od organizatora konferencije – uz HDAP-ALAI i Adria MC  – ujedno će te večeri dodijeliti dvije nove nagrade.

Međunarodna autorska kreativna konferencija u prosincu u Zagrebu

IHG, HDAP-ALAI i udruga Adria MC svoja će godišnja događanja uključiti u Međunarodnu autorsku kreativnu konferenciju od 9. do 11. 12 u Zagrebu.

MAKK

Autorska kreativna konferencija nastala je kao projekt u kojemu su svoja godišnja događanja udružili Institut hrvatske glazbe, Hrvatsko društvo za autorsko pravo (HDAP-ALAI) i udruga Adria MC (Adria Music Conference).

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr