Nenad Šarić - Brada (1947. - 2012.)

08.06.2012. IHG

Nenad Šarić, Neno, za prijatelje Brada, rođen je 10. listopada 1947. godine u Rijeci. S nepunih šesnaest godina priključit će se na bubnjevima hrvatskim rokerskim prvoborcima Jutarnjim zvijezdama Drage Mlinarca. Nakon pune četiri godine napustit će sastav, čija će dvojica članova odmah potom osnovati legendarnu Grupu 220, a on sam nastavit će pustolovinu profesionalnog glazbenika svirajući u zagrebačkim Meteorima te s brojnim imenima s naše glazbene scene: Oliverom, Terezom, Danijelom... sve do 1985. kada, nakon iznenadne smrti Slobodana Momčilovića Moke, postaje članom najpopularnije pop grupe bivše države – Novih fosila.

Bit će to sudbonosan trenutak za njegov daljnji profesionalni i privatni život. S Novim fosilima ostvaruje zavidnu karijeru, grupa niže uspjeh za uspjehom, a bendovsko prijateljstvo sa solisticom Sanjom Doležal pretvorit će se 1994. u skladan brak. Od 2005. godine, kada se grupa ponovno okuplja i započinje sa snimanjem novih pjesama te koncertnom aktivnošću, Neno je obavljao dužnost izvršnog producenta grupe, brinuo se da poslovično visoka produkcija Novih fosila funkcionira besprijekorno.

Njegovim iznenadnim odlaskom pogođena je ne samo obitelj, supruga i djeca, već i mnogobrojni prijatelji i ljubitelji glazbe. Bio je poznat po svojoj profesionalnosti, staloženosti, ali i po vedrom duhu što ga je prenosio na svoju okolinu.

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr