Dan prodavaonica ploča 2: bolje, više, zabavnije!

21.04.2012. IHG

IHG

Drugi hrvatski Dan prodavaonica ploča, u subotu 21. travnja, pružit će ljubiteljima glazbe još više posebnih glazbenih događanja od prošlogodišnjeg. Akcija se širi: uz  Zagreb, Rijeku, Osijek i Split koji su Dan obilježili prošle godine ove se godine u priču koju je inicirao Institut hrvatske glazbe, uz pomoć udruga HDU, HGU i HDS, uključuju i Šibenik i Zadar.

U trgovinama Aquarius Music Shop, Croatia Records, Dallas Music Shop, Dancing Bear i Orfej na druženje vas zovu, uz glasnogovornika Dana Edu Maajku, i (abecednim redom): Boris Аurđević iz Colonie, Dalmatino, Damir Urban, General Woo, Henry Radanović, Ivanka Mazurkijević, Kawasaki 3p, Keops, Kinoklub, klape Brodarica, Cambi, Iskon, Sveti Florijan te Kristijan Rahimovski, Luft, Marko Tolja, Nina Badrić, Nina Romić, October Light, Pet tambura, Picksiebner, Postolar Tripper, Sara Renar, Slavonia Band, Šajeta, TBF, Tony Cetinski, Tutti Frutti, udruga Artel, Vesna Matana Matić, DJ-i i drugi glazbenici!

Običaj da se samo za treću subotu u travnju pripremaju posebna vinilna i CD izdanja, da u malim trgovinama nastupaju velike zvijezde koje se druže s publikom, predstavljaju nova izdanja i potpisuju albume, hvata korijen i kod nas.

Ove godine i mi glasnogovornika za taj dan imamo: ono što za Ameriku radi Iggy Pop, u hrvatskim će prodavaonicama ploča raditi nenadmašni Edo Maajka. On će tom prilikom publici i medijima predstaviti i novi, dugo iščekivani CD Štrajk mozga, čiji je izlazak Menart tempirao upravo za taj dan. Kao reper i ljubitelj glazbe, Edo se u ulozi glasnogovornika sjajno snašao: 'Nisam nikad imo priču i podjelu 'moji – tvoji', ali record shop je bio i osto mjesto gdje znam da su unutra neki moji', napisao je u poruci iz Tel Aviva kojom je objasnio ovaj jednokratni angažman.

Veliki interes već vlada i za ograničenim izdanjem live CD-a Massimo – Koncert u Tvornici kulture 14/15.2.2012. Aquarius Records samo će tog dana prodavati 500 primjeraka CD-a na kojemu su sedam pjesama snimljenih na sjajnim Massimovim 'valentinovskim' koncertima. Aquarius će istog dana i službeno predstaviti novu trgovinu u zagrebačkom Branimir Centru. Brojne zvijezde će se kroz cjelodnevni program družiti s fanovima. Samo za tu priliku meštar ceremonije bit će Dražen Turina Šajeta.

U trgovinama Croatia Records u Zagrebu svoj će novi album predstaviti i neumorno potpisivati Slavonia Band – uz posebno iznenađenje! Nakon njih publiku će oduševljavati Picksiebner, dok će u Rijeci svoj album prvijenac predstaviti mlada grupa Keops. Pred splitskom trgovinom CR, premalom za sve koji ih žele čuti, okupit će se pak prva liga klapske pjesme: klape Cambi, Iskon i Sv. Florijan. 

Dallas Music Shopovi kao svoju posebnost za taj dan najavljuju glazbenike kao prodavače: u Splitu će na blagajni posebne popuste dijeliti članovi TBF-a, a u dvjema riječkim trgovinama riječki rockeri – uz pomoć Ivanke Mazurkijević. U Zadru će se dečki iz grupe Postolar Tripper ipak više baviti promocijom svog novog albuma, a u šibenskom Dallas Music Shopu će nastupiti klapa Brodarica.

U osiečkom će Dancing Bearu svirati Pet tambura, u splitskom novi singl predstaviti Dalmatino a u zagrebačkoj trgovini Dancing Bear, uz centralno gostovanje glasnogovornika i press-obračun s  Edom Maajkom zakazan točno u podne, najavljuju i promociju vinilnog izdanja albuma Idu Bugari. Kawasaki 3p u čast Dana prodavaonica ploča kao bonus na to izdanje namijenjeno samo pravim fanovima dodaje i hit singl Patlidžan. Ali ni to nije sve: dečki pripremaju i posebni performans s temom patlidžana! 

I Rokaj Fest (7. i 8. lipnja 2012.) ove se godine pridružuje akciji i na svoj način pomaže nezavisnim dućanima posebnom ponudom za vjernu publiku! Svi fanovi festivala moći će u deset prodavaonica u Hrvatskoj u tjednu od 16. do 21. travnja (od ponedjeljka do subote), iskoristiti akciju u kojoj za tri kupljene festivalske ulaznice dobivaju jednu gratis!

Međunarodna inicijativa Records Store Day krenula je 2008. iz SAD. Namjera je da male nezavisne prodavaonice ploča i glazbenici svojim kupcima, koji ih unatoč internetu, novoj tehnologiji i recesiji nisu zaboravili, ponude nešto posebno te da svi zajedno proslave užitak u glazbi. Otkad je priča počela, 19.4.2008. s nastupom velike Metallice u maloj trgovini Rasputin u San Franciscu, ova se manifestacija proširila svijetom. 

Zato pozivamo i sve hrvatske ljubitelje glazbe: podržite Dan prodavaonica ploča, dođite u svoju omiljenu trgovinu i uživajte u glazbi koju volite!

 

RASPORED DOGAАANJA ZA 'DAN PRODAVAONICA PLOČA 2'

ZAGERB

Aquarius Music Shop, Zagreb, Branimir centar, Kneza Branimira 29 

Posebno za DPP2: limitirano izdanje Massimo Tvornica kulture 14. / 15. veljače 2012. EP – 7 pjesmama, ograničena naklada 500 primjeraka, snimka s koncerata održanih u Tvornici kulture u Zagrebu. Pjesme uvrštene na izdanje: Gracija, Tišina, Nemam vremena, Indija, Dodirni me slučajno, Laku noć, Zar više nema nas.

Program prije podne:

10.30 do 11:00 – nastup Vesna Matana Matić (program namijenjen djeci od 3-9 godina)

11:00 do 11.30 – posebni gost: glasnogovornik DPP2 Edo Maajka 

11.30 do 12:00 – Damir Urban potpisivanje albuma

12:00 do 12.30 – Nina Badrić potpisivanje albuma 

12:00 do 12:20 – nastup Sara Renar

12:30 do 13:00 – nastup October Light 

Program poslijepodne:

16:30 do 17:00 – nastup Nina Romić + predstavljanje albuma Ptice

17 do 17:30 – Marko Tolja potpisivanje albuma

17:30 do 18:00 – nastup Kinoklub + najava novog albuma: ekskluzivna premijera novog singla!

18:00 do 18.30 – Tony Cetinski potpisivanje albuma

18:30 do 19:00 – nastup Kristijan Rahimovski

19:15 do 19:45 – nastup Luft + predstavljanje albuma Luft

20:00 do 20:30 – nastup General Woo (uz DJ-a) + predstavljanje albuma Verbalni delikt

Voditelj programa: Dražen Turina Šajeta. U pauzama između događanja nagradne igre za posjetitelje!  

 

Zagreb, nastavak:

Croatia Records, Zagreb, Bogovićeva 5: 

11.30. do 12.30 – promocija albuma Slavonia Banda uz Borisa Аurđevića iz Colonie + iznenađenje i druženje s fanovima

12.30 do 13.00 – live svirka Picksiebner

14.00 – posebni gost: glasnogovornik DPP2 Edo Maajka

 

Dancing Bear, Zagreb, Gundulićeva 7:

12:00 – 13:30 – EDO MAAJKA centralna press promocija ovogodišnjeg glasnogovornika DPP2 + preslušavanje, promotivna prodaja i potpisivanje novog albuma Štrajk mozga, druženje s fanovima

13:00 – 14:00 –  KAWASAKI 3P

                          Promocija LP-a, specijalno objavljenog za Dan prodavaonica ploča: 

                           Idu Bugari uz bonus pjesmu Patlidžan 

                          te prikladan performans, fotkanje i zabavno druženje s članovima benda;

                          sve  očekuje welcome drink i još poneko iznenađenje... 
 

Orfej CD Shop – Bogovićeva 1b, Zagreb

12:00 Big Rock – novi bend na domaćoj glazbenoj sceni koji je nedavno potpisao za Dallas Records – u subotu će, povodom Dana prodavaonica ploča, u ORFEJ CD shopu predstaviti dio pjesama s nadolazećeg albuma.

Akustična svirka zakazana je točno podne, a osim singla Bolje biti malo lud, okupljene posjetitelje uveseljavat će odličnim cover pjesmama.

Obzirom da slove kao bend koji pruža 100 % na energičnim i beskompromisnim live nastupima, ne sumnjamo da će svim dobronamjernicima priuštiti odličnu zabavu na subotnjoj špici.

Posebni popust na sva izdanja

 

RIJEKA

Croatia Records, Rijeka, Užarska 3  

12.00 do 13.00 – nastup i promocija albuma grupe Keops

Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a:  

12:00 do 14:00 riječki glazbenici + Ivanka Mazurkijević kao DJ-i i prodavači CD-a, unplugged svirka prema inspiraciji... 
 

Dallas Music Shop Rijeka-Pariz-Texas, M.Gupca 3a 

12:00 do 14:00 jazz session – Henry Radanović & co; udruga ARTEL – klasična glazba 

 

SPLIT

Croatia Records, Split, Pjaca 

12.00 do 13.00 – nastup klapa Cambi, Iskon i Sv. Florijan ispred trgovine

 

Dallas Music shop Split, Narodni trg 14

12:00 do 14:00 članovi T.B.F-a kao DJ-i i prodavači ....

Napomena: u svim Dallas Music Shopovima taj dan 15% sniženje cijena svih CD-a 

 

Dancing Bear, Split, Dioklecijanova 6                         

12:00 – 13:00    Promocija novog singla grupe Dalmatino Moj dom

                       Druženje s izvođačima grupa Dalmatino i Tutti Frutti  

 

OSIJEK 

Dancing Bear, Osijek, Trg Ante Starčevića bb/Pothodnik

10:30 Zoran Mišić – spremno će odgovarati na pitanja  svojih fanova uz potpisivanje albuma Strah od nepoznatog 

11:00 do 12:30 – Tamburaški sastav Pet tambura

Poslastica za sve poklonike tamburaške glazbe: live nastup, promocija i promotivna prodaja novog albuma Oče stari

 

ŠIBENIK

Dallas Music Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4 

12:00 do 14:00 nastup klape Brodarica – promocija & potpisivanje albuma

 

ZADAR

Dallas Music Shop Zadar, Široka ulica 2:  

12:00 do 14:00 promocija novog albuma Postolar Tripper, potpisivanje & druženje s kupcima, svirka prema inspiraciji... nastup DJ-a prije i poslije...

 

Prehodni članci:
Edo Maajka – glasnogovornik Dana prodavaonica ploča 2 (10.04.2012.)
Subota 21. travnja je Dan prodavaonica ploča 2 (05.04.2012.)
Dan prodavaonica ploča (16.04.2011.)

 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr