Dan prodavaonica ploča

28.03.2012. IHG

Dan prodavaonica ploča prvi put je obilježen u svim većim gradovima u zemlji u subotu, 16. travnja 2011. Zajedno sa svojim kupcima i prijateljima, proslavile su ga sve veće hrvatske trgovine ploča i CD-a. One su na taj dan, od 11 do 15 sati, kupce i namjernike počastile sjajnim izborom besplatnih koncerata popularnih domaćih izvođača!

Tu su bile i posebne akcije: od predstavljanja knjige kratkih priča čija se radnja zbiva upravo u prodavaonicama ploča do druženja s glazbenim zvijezdama koje su potpisivale svoje CD-e. To je praksa svih trgovina koje na (inače međunarodni) Dan prodavaonica ploča sviraju iz čistog zadovoljstva - za zadovoljstvo svoje publike.

U trgovinama svih većih gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek.) taj su dan uživo nastupili brojni izvođači i grupe, različitih glazbenih stilova.

Tako je publika mogla čuti Aerodrom, Diskurz, East Rodeo, Grettu, Ignor, Ivanu Sajko, klapu Kampanel, Kom3diju, Markiz, Mika Male, Renatta Metessija s bandom, Tešku industriju, Tom & The Twisters i Zinedin Zidan...

Poslušati kolege i družiti se s publikom u trgovinama došle su grupe kao što su Dalmatino, ET i Tutti Frutti, ali i 'solisti' Leo, Zlatko Pejaković i mnogi drugi poznati izvođači.

Akcija u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i Instituta hrvatske glazbe želi podsjetiti hrvatsku publiku na dobar osjećaj koji donosi glazba, i ona svirana uživo i ona s originalnih nosača zvuka – bili to 'dobri stari' vinili ili CD-i.

Branko Komljenović, direktor HDU, rekao je: 'Želimo da ljudi znaju da se trudimo ponuditi im najkvalitetniji proizvod po najboljoj cijeni. Vjerujem da su se mnogi iznenadili kad su, možda i nakon dugo vremena, ušli u neku od trgovina i uvjerili se da fama o skupim CD-ima nema pokriće u stvarnosti'.

Tog se dana u svim prodavaonicama ploča u zemlji i regiji mogla kupiti i zbirka kratkih priča Record Stories. Njezin je izdavač Aquarius Music Shop, a sve priče imaju (barem) jednu zajedničku poveznicu: radnja im je vezana za prodavaonicu ploča. Zbirka je regionalnog karaktera, jer je od 23 autora 5 njih iz susjednih država.

Uz navedeno, svaka prodavaonica je za taj dan svojim posjetiteljima pripremila i 'sitna' iznenađenja koja su dodatno pojačala dobre vibracije.

 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr