Nastupima Massima i Silente otvoren prvi MAKK


Foto: Anastazija Vržina 

Međunarodna autorska kreativna konferencija otvorena je u ponedjeljak, 9. prosinca, zabavom dobrodošlice za sve sudionike.

U ugodnom ambijentu kluba Green Gold prisutne su, uz šarmantne voditelje Dalibora Petka s Narodnog radija i Ane Radišić sa CMC televizije, zabavili i "dubrovačka nada", grupa Silente te neuništivi Massimo.

Institut hrvatske glazbe kao jedan od organizatora konferencije – uz Adria Music Conference i Hrvatsko društvo za autorsko pravo – prethodno je dodijelio dvije nove nagrade. Nagrade su vezane za Službenu nacionalnu listu radijskih singlova, popularni HR TOP 40, koji je od početka objavljivanja u siječnju ove godine stekao autoritet kod glazbenika, medija i publike.

Nagradu Najviši ulaz novog izvođača na HR TOP 40 primila je mlada dubrovačka grupa Silente. Nagradu je u ime grupe preuzeo glavni vokal grupe i autor njihovog velikog hita Terca na tišinu, Tibor Karamehmedović.

"Sretan sam što je struka prepoznala naš rad i ovo će nam definitivno biti poticaj da nastavimo dalje s još više žara. Mladima danas na sceni nije lako i smatram kako bi trebalo biti više ovakvih događanja", zahvalio se Tibor.


Foto: Anastazija Vržina

Nagradu Ultimativni broj 1 ponijela je skladba Suze nam stale na put, koja se na vrhu HR TOP 40 liste zadržala punih 19 tjedana. Nagradu su preuzeli autor skladbe Predrag Martinjak te izvođač  Massimo.

"Ovo je svakako značajno priznanje mojem skladateljskom djelovanju međutim bez ovako dobrog izvođača vjerojatno se potencijal ove skladbe ne bi mogao realizirati", skroman je bio Martinjak.

"Magija koju imamo Peggy i ja doista je nešto posebno. Kada smo radili na ovoj pjesmi znali smo da će biti dobra, ali ovakav uspjeh nismo mogli predvidjeti", dodao je Massimo.

Dodijeljena je i već tradicionalna nagrada IHG-a, Prijatelj hrvatske glazbe, koju je u ime CMC TV primio izvršni direktor Mario Kovač.

"CMC kao jedina glazbena televizija u državi predano radi na promociji hrvatske glazbe i pravo je zadovoljstvo primiti ovakvu nagradu posebice zato što nam daje priznanje ali i novu motivaciju da radimo još bolje", zaključio je.

Službeni dio konferencije počeo je u utorak, 10. prosinca u 9.30 sati, a program možete pogledati ovdje.

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr