Nagrada Prijatelj hrvatske glazbe – CMC televiziji

U ponedjeljak, 9. prosinca na zabavi dobrodošlice koja će biti organizirana za sve  sudionike Međunarodne autorske kreativne konferencije, Institut hrvatske glazbe dodijelit će CMC televiziji nagradu Prijatelj hrvatske glazbe.

Croatian Music Channel (Hrvatski glazbeni kanal) s emitiranjem svog dvadesetčetverosatnog programa započeo je 1. lipnja 2005. Godine. Od tada je  postao nezaobilaznim dijelom dana svakog domaćeg ljubitelja nota, video-spotova i informativno-zabavnih emisija koje kao glavnu temu imaju glazbu. Svojim  osmogodišnjim djelovanjem  CMC TV je znatno doprinio popularizaciji hrvatske zabavne glazbe različitih žanrova.

CMC je ujedno izgradio i imidž televizije koja veliku pozornost daje informiranju o hrvatskoj glazbenoj kulturi ali i svim događanjima na domaćoj glazbenoj sceni. Kvalitetnim praćenjem svih zbivanja i posvećivanjem prostora glazbenicima CMC  iz dana u dan stvara uvjete za daljnju afirmaciju i unapređenje njihova statusa.

"Izuzetna nam je čast što smo prepoznati od struke kao Prijatelj hrvatske glazbe. Stoga ćemo se rado i sa zahvalnošću još jače truditi u promociji i popularizaciji hrvatske glazbe , te uvijek poticati njezin kreativan razvoj", komentirao nam je Izvršni direktor CMC televizije, Mario Kovač.

Nagradu Prijatelj hrvatske glazbe IHG od ove godine odjeljuje projektima ili pravnim osobama  koje na posebno aktivan način promiču i potpomažu domaću glazbenu scenu. U svibnju 2013. su to priznanje dobili Narodni radio i projekt Karlovačke pivovare Karlovačko Live.

Tvorac skulpture nagrade, akademski kipar Alem Korkut, autor je više javnih skulptura, među kojima i skulpture Karijatida u Pazinu (2002.), spomenika biciklu u Koprivnici (2005.), spomenika palim braniteljima Domovinskog rata u Šibeniku (2006.), te onoga u Karlovcu (2009.). Između ostalih, dobitnik je i Velike nagrade 27. salona mladih u Zagrebu, Godišnje nagrade HDLU-a za mladog umjetnika 2004. godine, Velike nagrade Splitskog salona 2009. godine, te treće nagrade na izložbi T-HT nagrada@msu.hr. Od 2007. predaje na ALU u Zagrebu, trenutno u statusu izvanrednog profesora.

 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr