MAKK – jedinstveni skup autora i kreativaca


Svi koje zanima autorsko pravo, položaj kreativaca, ali i dobra glazbena zabava imaju još malo vremena za prijavu na Međunarodnu autorsku kreativnu konferenciju, koja u ponedjeljak počinje u Zagrebu.

Pred nama je bogat konferencijski stol: uz sve do sada najavljene sudionike, zadovoljstvo nam je najaviti i prezentaciju glazbenog servisa Deezer koju će održati Maciej Jaworski iz Poljske i Carsten Filthuth iz T-HT-a...

Uz to, Hrvatska diskografska udruga predstavit će brošuru Croatia Music Digital Report 2013. koja će pokazati stanje digitalne ponude glazbe na našem tržištu, dok će poznati diskograf Želimir Babogredac, predsjednik Uprave Croatia Recordsa, sudjelovati u panel raspravi Promocija glazbe: od tradicionalnog tiska do digitalnih medija.

Uz njega, sudionicima tog panela pridružit će se i ugledni saksofonist i jazz skladatelj Igor Geržina koji je sa svojim posljednjima albumom ostvario zapažen svjetski uspjeh – dijelom zahvaljujući i uspješnoj digitalnoj promociji.

Prve večeri konferencije, u ponedjeljak 9. prosinca, na zabavi dobrodošlice, uzvanici će najprije uživati u nastupima grupe Silente i Massima, a zatim će ih na ples natjerati DJ Eddy Ramich. Eddy i Zvonimir Dusper Dus će dan kasnije, u utorak 10. prosinca održati i radionicu elektronske glazbe. Na drugoj radionici istog tog dana glazbenici će moći praktično naučiti kako kreirati ili poboljšati vlastite promotivne kampanje u digitalnim medijima.

Nakon vrlo radnog dnevnog dijela utorka, punog zanimljivih izlaganja, panela, predstavljanja i radionica, uzvanici MAKK-a navečer će se opustiti uz posebnu glazbenu poslasticu: koncert Nene Belana uz Fiumens Mediteran Orchestra.

Riječ je o 'proširenim' Fiumensima koji će nastupu dati posebnost jer je riječ o orkestru koji čine karakteristični mediteranski instrumenti. Mandolina, udaraljke, violina i glasovi pridružene klape Kampanel učinit će da publika neodoljive pjesme i hitove Rijeka snova, Ulicama grada (Pjesma sreće), Galeb, Stojim na kantunu, Sunčan dan i mnoge druge doživi na nov, poseban način.

Te će večeri i medijski partner konferencije Večernji list predstaviti povratak projekta Večernjakova ruža pa će u publici sigurno biti mnogo zvijezda iz raznih umjetničkih područja – bivših i budućih dobitnika tog važnog priznanja.

Vidimo se na MAKK-u!

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr