POPRATNI PROGRAM PORINA

Predstavljanje brošure 'Ulaganje u glazbu' i CD-a Sare Renar 'Djeca'

U subotu 11. svibnja u Press centru Porina (Terasa Tamaris Grand hotela 4 opatijska cvijeta, V. Cara Emina 6, Opatija) od 11 sati Hrvatska diskografska udruga HDU predstavit će brošuru Ulaganje u glazbu.

Svrha ovog izdanja, priređenog upravo za Dane Porina, je medijima i glazbenoj javnosti približiti načine na koje hrvatski diskografi sudjeluju u nastanku i razvoju mladih umjetnika. Na predstavljanju će sudjelovati čelni ljudi najvećih diskografskih kuća.
 
Nakon toga, pozivamo vas na idealnu demonstraciju primjera iz brošure jer će u 12:30 sati na terasi Tamaris ispred Press centra  mlada zagrebačka kantautorica Sara Renar predstaviti svoj prvi album Djeca, objavljen u nakladi Aquarius Records.
 

Sara Renar, Foto: Igor Vihnanek 
 
Svojim prvijencem Sara publici nudi pjesme koje su nastale u posljednjih pet godina. Tako je na putovanju od žestokog rocka (Trebam te, U velikom stilu), preko bluesa (Altruizam), pop punka (Broj) pa sve do eksperimentiranja s elektronikom (Bok, Mamurluk) nastao album kojega je teško žanrovski odrediti. Iako sadrži deset stilski i tematski različitih pjesama, ono što im je zajedničko, motiv je odrastanja.

Za dobar album zaslužni su i vrsni muzičari koje je Sara okupila u svoj bend, a to su redom: na gitarama Luka Geček i Jura Geci, na basu Vanja Marin, na bubnjevima Goran Leka te Ante Prgin Surka na perkusijama i beatboxu. Album je sniman u jesen 2012., a produkcija, miks i matering rađen je u Surkinom studiju.

Sve predstavnike medija i glazbene znatiželjnike pozivamo u Press centar Porina u subotu – doznajte kako se hrvatska diskografija prilagođava promjenama na tržištu i poslušajte Saru Renar, zanimljiv novi glas na glazbenoj sceni.

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr