Parni valjak pregazio sve na putu do broja 1 HR TOP 40


Foto: Brian Rasic

Službena nacionalna lista aktualnih radijskih singlova HR TOP 40 dobila je novog pobjednika. S pjesmom Samo da znaš, najpopularniji na 80 radijskih postaja u zemlji u tjednu od ponedjeljka 22. do nedjelje 28. travnja bio je Parni valjak.

Njegov osnivač Husein Hasanefendić Hus, koji potpisuje tekst i glazbu za pjesmu, kaže: "Bolji smo i žešći nego ikad.  To će se osjetiti i na koncertu 16. svibnja u Tvornici kulture, na kojeg mogu samo pravi fanovi, ekskluzivno putem naše Facebook stranice".

U prvih 10 pjesama ovog su se tjedna probili novi singl Olivera Dragojevića te suradnja Borisa Novkovića i Sare Grimaldi, a vratile se pjesme Teške industrije – suradnja s Kemalom Montenom – i Klape s mora.

Lista je dobila i svoj najdugovječniji singl: nakon 15 tjedana objavljivanja HR TOP 40, jedini koji je na listi bio i prvog tjedna i još je uvijek na njoj je Ulicama grada – pjesma sreće. Neno Belan & Fiumens u suradnji s Ljetnim kinom, štoviše, i ovog su tjedna na visokom 8. mjestu s pjesmom koja je zaslužila nekoliko nominacija za Porin – uključujući i onu za Pjesmu godine.

Nekoliko novih singlova debitiralo je na popisu kojeg za Institut hrvatske glazbe kreira softverski sustav PlayKontrol: na 12. mjestu je Thompsonov Samo je ljubav tajna dvaju svjetova, 14. je Severinin Kradeš sve, a 21. je Po mojoj mjeri Elementala. Potom, ohrabrujuće, slijede mlade snage: na 27. mjestu je grupa Bang Bang s pjesmom Bez obzira na sve; Mario Huljev, nominiran za Porin u kategoriji Novi izvođač, na 31. mjestu pjeva Sretan sam, dok su se na 35. mjesto smjestili Brain Holidays sa singlom Daj mi ljubav.
 
Potpunu listu HR TOP 40 za 17. tjedan 2013. pogledajte i poslušajte OVDJE
Potpunu listu HR TOP 40 za 17. tjedan 2013. u PDF formatu preuzmite OVDJE

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr