Opus Dražena Vrdoljaka


Johnny i Dražen 1981. snimljeni u Velikom Kavkazu; Foto: Goran Pavelić Pipo

Na 5. obljetnicu smrti uglednog glazbenog novinara i kritičara na web stranici Instituta hrvatske glazbe pokrenut je projekt Opus Dražena Vrdoljaka. On je u '70-im i '80-im godinama prošlog stoljeća za sobom je ostavio velik broj tekstova: recenzija albuma i koncerata, polemičkih osvrta na glazbene teme i intervjua s najznačajnijim figurama domaće i strane i glazbene scene.

Njegova je obitelj napravila izbor tekstova iz bogate ostavštine i ustupila ih Institutu hrvatske glazbe.

Opus Dražena Vrdoljaka sadrži tekstove o Azri, Timeu, Prljavom kazalištu, Filmu, Josipi Lisac, Arsenu Dediću i brojnim drugim važnim akterima domaće glazbe.

Izvučeni iz arhive na digitalne ekrane, tekstovi iz Poleta, Oka, StartaTelegrama i drugih izdanja mogu se pretraživati po ključnim pojmovima, datumu objave i imenu tiskovine u kojoj su objavljeni.

Skupljeni na jednom mjestu i konačno ponovno dostupni svima, predstavljaju pravo kulturno blago za sve ljubitelje pop-rock kulture ovih prostora iz pera "brutalno iskrenog kritičara i strastvenog znalca glazbe", kako ga je u popratnom tekstu projekta nazvao prijatelj i kolega kritičar Zlatko Gall.

Vjerujemo da ćete uživati u čitanju Vrdoljakovih legendarno britkih kritika domaće pop-rock scene.

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr