Odlična završnica prvog SONAR-a


Foto: Martina Maračić / net.hr 
 
Projekt SONAR, koji je startao početkom studenoga 2012. godine, zaokružio je ciklus potpora mladim glazbenicima Hrvatskog društva skladatelja, koje već više godina financijski podupire nezavisne projekte, poput Demo festivala udruge Art Scene Zaprešić, HGF – Zaboka, Demofesta u Čakovcu i drugih, kojima se nastoji revitalizirati glazbena scena mladih nezavisnih bendova od kojih će neki zasigurno postati vodeća imena hrvatske glazbe. Osim toga, HDS kroz stipendije podupire i mlade skladatelje ozbiljne glazbe.

Nakon pet mjeseci preslušavanja snimki, upoznavanja i prepoznavanja pravih talenata, projekt SONAR je kroz tri kruga iskristalizirao četvero najboljih koji su svoj talent pokazali na koncertu u zagrebačkom klubu Sax.

Nježna i romantična Sonja Agata Bišćan, 'hrvatska Adele', žestoki rokeri Baby Blue, brojni džezeri Genova i funky glasni Nosači zvuka dobro su iskoristili priliku te su se na završnoj svirci  predstavili izvrsnim izvedbama.

Vidno uzbuđeni pobjednici SONARA nisu dopustili da trema prevlada te su se predstavili u najboljem svjetlu. Iako im je nastup uživo nešto novo, pokazali su da su pravi profesionalci. Mladi, iskreni i simpatični, nakon svirke stali su pred kameru Net.hr-a i podijelili dojmove.

Osim, kao što i sami kažu, medijskog prostora i kontakata sa strukom, projekt SONAR ovim je mladim nadama donio i druge pogodnosti.

HDS im je osigurao airplay i sredstva za snimanje videospotova, te ih preporučio diskografskim kućama, dok im je pravna služba ZAMP-a uvijek na raspolaganju za pravno savjetovanje.

Projekt SONAR na hot.hr-u pokrenuli su Hrvatsko društvo skladatelja i Net.hr. SONAR je namijenjen mladim autorima i bendovima čiji članovi imaju do 25 godina, a koji kroz njega imaju priliku ozbiljnije ući u glazbeni svijet i predstaviti se široj publici.

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr