Narodni radio i Karlovačko Live su 'Prijatelji hrvatske glazbe'


Tim Karlovačko Live: Renata Knežević, brand manager; Iva Vukmanić, junior brand manager; Ljudmila Bratko Gašpić, rukovoditelj korporativnih komunikacija; Roko Kero, direktor marketinga; Filip Rabuzin, group brand manager (Foto: IHG | Dario Njavro)  

U pred-prijenosu Porina, u subotu 11. svibnja, u riječkoj dvorani Zamet uručene su nagrade Prijatelj hrvatske glazbe, koje Institut hrvatske glazbe po prvi put dodjeljuje pravnim osobama ili projektima koji su svojim dugoročnim djelovanjem znatno doprinijeli interesu i popularizaciji hrvatske glazbe te stvaranju uvjeta za daljnju afirmaciju i unapređenje statusa glazbenika.

Prvi dobitnici su Narodni radio i Karlovačko live.

U obrazloženju nagrade UO IHG-a navodi se da je "Narodni radio prva privatna komercijalna radio postaja koja emitira program od 1997. godine, te kao jedini radio s nacionalnom koncesijom koja emitira isključivo hrvatsku glazbu značajno doprinosi ciljevima zbog kojih je ova nagrada osmišljena. Program Narodnog radija je po svim istraživanjima slušanosti i omiljenosti kod publike na prvom mjestu. Svojom koncepcijom i uređivačkom politikom dokazuje kako se uspješna radio postaja može zasnivati samo na hrvatskim izvođačima i skladateljima".

Za Karlovačko Live ističe se kako je "primjer iznimno uspješno suradnje velike kompanije s brojnim hrvatskim glazbenicima. To je platforma za izvođače koji uz ovakvu potporu lakše dolaze do publike, dok istodobno najširi broj ljubitelja glazbe u njoj uživa uz vrhunske standarde koncertne produkcije".

"Nakon 10 godina postojanja projekta može se govoriti o posve zasebnom brandu koji dokazuje brojne mogućnosti uspješne suradnje hrvatskih kompanija glazbenom zajednicom", zaključuje UO IHG-a o prvim dobitnicima nagrade Prijatelj hrvatske glazbe.

Nagradu je u ime Narodnog radija preuzeo popularni voditelj Dalibor Petko.

Petko sa skulpturom akademskog kipara Alema Korkuta (Foto: IHG | Dario Njavro)  

"Svirajući isključivo domaću glazbu posljednjih 16 godina Narodni radio je dokazao da itekako poznaje ukus hrvatske publike jer je od prvih dana sve do danas naslušaniji radio na tržištu. Poručujem svim glazbenicima da nastave stvarati najbolju domaću glazbu, jer će je Narodni radio i dalje dostojno promovirati!", poručio je Petko.

Zahvaljujući u ime Tima Karlovačko Live, Roko Kero je najavio nove projekte i nastavak suradnje s domaćim glazbenicima. 

  

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr