Show-serijal "20 godina Porina" na HTV 2

Na HRT-u je počelo snimanje pet posebnih emisija 20 godina Porina povodom dvadesete godišnjice dodjele glazbene nagrade.

Emisiju vodi Daniela Trbović, a u njoj će nastupiti mnogi od Porinovaca čije su pjesme obilježile posljednjih 20 godina. U prvoj emisiji, posvećenoj ljubavnim pjesmama koje su osvojile Porin, nastupio je tako Oliver Dragojević s Cesaricom, Parni valjak sa Sve još miriše na nju, Nina Badrić s Čarobnim jutrom, Goran Karan s Kao da te ne volim i Nola s pjesmom Iznad oblaka. Svi su oni pričali o tome što je nagrada za njih značila tada i što im znači danas.

U emisijama 20 godina Porina utorkom na 2. programu Hrvatske televizije od 20:10 bit će riječi i o tajnim životima Porinovaca, zakulisnim zbivanjima na Porinu, Porinovcima koji više nisu s nama, ali i o dobitnicima nagrade "iz iste ulice". U ovoj posljednjoj će gostovati dva velika imena hrvatske glazbe, obojica dobitnici Porina za životno djelo – Arsen Dedić i Mišo Kovač!

Legendarni Oliver bio je odlično raspoložen na snimanju prve emisije novog show mini-serijala, pričajući o svojoj prvoj nagradi. Bio je to ujedno i prvi Porin kojeg je netko dobio u izravnom televizijskom prijenosu iz Opatije 1994.

"Pjesmu Cesarica napisao je Gibboni, a ja sam dobio tu čast da je izvedem. Pjesma je ubrzo postala hit, dobio sam 4 Porina. Porin je te godine bio nešto uzvišeno, svi su bili u smokinzima, bilo je to druženje, prijateljstvo", rekao je Oliver.

Porin će ove godine publici ponuditi istinsku svečanost uz najveća imena hrvatske glazbe. Tijekom priredbe čut ćemo njihove dobro poznate pjesme u novim glazbenim obradama i zanimljivim suradnjama, uz, naravno, pjesme iz 2012. u konkurenciji za nagradu. U večeri u kojoj ćemo doznati imena pobjednika u svim kategorijama očekuje nas najviše izvođača i najviše pjesama na bilo kojem Porinu dosad! Priredba čiji su domaćini ove godine gradovi Opatija i Rijeka održat će se 11. svibnja.


Sve o Porinu 2013. pratite na www.porin.info

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr