HR TOP 40: Rock ne stari!

Sam vrh Službene nacionalne liste aktualnih radijskih singlova HR TOP 40 doživio je tek malo izmjena u tjednu od ponedjeljka 29. travnja do nedjelje 5. svibnja. Na prvom je mjestu i dalje novi hit Parnog valjka, Samo da znaš, na drugom ponovno singl Davorina i Bogovića Nizbrdo od ljubavi.  Na 3. mjesto se, ipak, s prošlotjednog broja 5 popeo Leteći odred i njihov singl Dao sam ti dušu.

Glazbeni urednik Dalibor Petko s Narodnog radija, postaje koja je zbog svoje programske orijentacije ovih dana dobila nagradu Prijatelj hrvatske glazbe, ovako to komentira: "Prvo mjesto Parnog valjka i drugo Davorina i Bogovića govori da su se ljudi ponovno zaželjeli dobrog starog rock and rolla".

U najmanju ruku, zaželjeli su ga se radijski urednici koji kreiraju program pa posredno i top listu. Od 80 radijskih postaja u zemlji čije emitiranje za Institut hrvatske glazbe prati softverski sustav PlayKontrol, nova pjesma Parnog valjka zavrtjela se na čak 54 postaje.

Parni valjak je i po tom kriteriju neupitan prošlotjedni pobjednik. Njihovu dobru formu široka će publika moći provjeriti već ove subote, 11. svibnja. Kao višestruki dobitnici Porina nastupit će na 20. izdanju dodjele nagrade u riječkoj dvorani Centra Zamet.

Na HR TOP 40, u njezinu donju polovicu, ušla su i dva novija singla: Hari Rončević na 22. mjesto s Ponovo znam i Jasmin Stavros na 33. s Južnije, manje tužnije.
 
Potpunu listu HR TOP 40 za 18. tjedan 2013. pogledajte i poslušajte ovdje
Potpunu listu HR TOP 40 za 18. tjedan 2013. u PDF formatu preuzmite ovdje

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr