Elvis Stanić: Mediteranski krug jazzom

Hrvatsko društvo skladatelja u utorak, 7. svibnja, u Maloj dvorani Lisinski u Zagrebu organizira koncert Mediteranski krug jazzom Elvisa Stanića povodom proslave njegovog pedesetog rođendana.

Poznat po tome da glazbi pristupa bez predrasuda, te da odbija definirati svoju pripadnost bilo kojem glazbenom usmjerenju, Stanić je ipak dosadašnjim radom pokazao da inspiraciju za svoju glazbu često pronalazi upravo u mediteranskoj glazbi.

Budući da voli spajati naizgled nespojivo, on će portugalski fado, istarski balun ili sardinijski launedas obilježiti svojim prepoznatljivim zvukom suvremenog jazz izričaja, ali i spojiti s balkanskim i brazilskim ritmovima, a da ipak sve zvuči skladno i uzbudljivo.

Publika će, uz glazbenike njegove matične skupine, Elvis Stanić Group, jazzom proputovati i poslušati puni mediteranski krug – Istru i Dalmaciju, ali i Portugal, Sardiniju, zemlje Magreba i Bliski Istok.

Na ovom koncertu Stanić će nastupiti uz svoje dugogodišnje suradnike, ali i uz brojne goste – britansku pijanisticu Andreu Vicary, Tamaru Obrovac, Ibricu Jusića, PutokazeMeri Trošelj, Nevena Frangeša, Maria Mavrina...

Tijekom dugogodišnje glazbene karijere Elvis Stanić osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (16 diskografskih nagrada Porin, 7 nagrada Status Hrvatske glazbene unije,...), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

Elvis Stanić: Mediteranski krug jazzom

Elvis Stanić – električna gitara, harmonika
Goran Rukavina -  bas, gitara, kontrabas
Maasej Kovačević – glasovir, synth
Branimir Gazdik – bubnjevi
Tonči Grabušić – udaraljke
Leo Škec – akustična gitara

Meri Trošelj – vokal
Alba Nachinovic - vokal

Nataša Tonković, Nataša Uljan, Martina Vrbos, Valnea, Majda Žauhar, Majda Marenčić – prateći vokali /Ex Putokazi/

Gosti:
Andrea Vicary – glasovir
Neven Frangeš – glasovir
Mario Mavrin – bas gitara
Ibrica Jusić – vokal, akustična gitara

____
Ulaznice su u prodaji na blagajni KD Vatroslava Lisinskog, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 9 do 14 sati, te vikendom 2 sata prije koncerta.

tel: 01 612 11 66,
e-mail: blagajna@lisinski.hr
www.ulaznice.hr
Cijena ulaznice: 50 kn
Koncert će biti održan u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinkog s početkom u 20 sati.

Više:
Elvis Stanić

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr