Dobitnici Porina za životno djelo 2013: Rajko Dujmić, Stjepan Jimmy Stanić i Veljko Despot!

25.03.2013.

U jubilarnoj 20. sezoni Porina nagradu za životno djelo dobit će još tri čovjeka koji su svojim radom duboko zadužili hrvatsku glazbu: skladatelj Rajko Dujmić, "radoholični glazbeni mastermind"; pjevač i kontrabasist Stjepan Jimmy Stanić, "glazbenik ležernog nastupa s bogatim tonom punim swinga" i Veljko Despot, "jedan od predvodnika pop-rock novinarstva na ovim prostorima" te jedan od osnivača Diskografske nagrade Porin.

Više o njihovim jedinstvenim karijerama pročitajte u tekstovima Siniše Škarice iz kojih smo i posudili ove citate.
 
Njihova imena zaključuju popis od čak sedam ovogodišnjih dobitnika nagrade za životno djelo:
prošlog tjedna već smo objavili imena trubača Stanka Selaka i dirigenta Vladimira Kranjčevića, a prethodno i imena posthumno nagrađenih – vokalne solistice, Ladarice, Anđele Potočnik te jazz skladatelja i pijanista Dražena Boića.
 
Ujedno najavljujemo i pozivamo predstavnike medija da poprate Dodjelu posthumnih Porina za životno djelo za Anđelu Potočnik i Dražena Boića, koja će se održati u utorak 26. ožujka u 13:00 u Dvorani Ansambla LADO, na Trgu maršala Tita 6a, Zagreb.

Na prigodnoj svečanosti nagrade će članovima obitelji posthumnih dobitnika uručiti predsjednik Instituta hrvatske glazbe Goran Končar i direktor Diskografske nagrade Porin Siniša Bizović.


Prethodni članci:
Dobitnici Porina za životno djelo: dirigent Vladimir Kranjčević i trubač Stanko Selak (18.03.2013.)
Porin za životno djelo 2013. posthumno Anđeli Potočnik i dr. Draženu Boiću (12.03.2013.)

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr