Dani 20. Porina: glazba na najjače!

Ovaj tjedan kulminirat će najvećim glazbenim slavljem u zemlji: dodjelom 20. Porina u Rijeci. U njemu ćemo se podsjetiti na 2 desetljeća hitova i pjesama koje su svima u srcu. Doznat ćemo imena novih pobjednika i uživati u moćnoj energiji glazbe koji će dijeliti mnogi vrhunski izvođači.
 
No i prije toga, Kvarner i gradove domaćine Opatiju i Rijeku, očekuju mnoga zanimljiva događanja.
Gosti Porina i ove će godine biti smješteni u opatijskim hotelima, pa će se većina popratnih događanja i odvijati tamo.
U četvrtak, 9. svibnja u Press centru Porina, na prvoj konferenciji za medije, samim gradovima domaćinima bit će dodijeljeni prvi crno-platinasti Porini u znak priznanja za njihova višekratna gostoprimstva: za Rijeku treće, za Opatiju čak šesto!
 
Uzvanici i mediji nastavit će se družiti na EU-Brunchu povodom Dana Europe a iste će se večeri na Ljetnoj pozornici u Opatiji održati "unnplugged koncert mediteranskog orkestra": Neno Belan & Fiumens i prijatelji pozivaju sve na akustičnu feštu, zabavu kakvu Kvarner još nije vidio ni čuo. Ulaz je slobodan.
 
U Zagrebu će se pak iste večeri, kao vezani događaj, u klubu Sax održati koncertni session u sjećanje na Dražena Vrdoljaka, glazbenog kritičara, novinara i jednog od osnivača Porina, od čije je prerane smrti prošlo pet godina. Prijatelji i kolege glazbenici sjetit će ga se u ležernoj atmosferi uz glazbu kakvu je volio i promovirao.
 
Petak 10. svibnja na Kvarneru obiluje događanjima: predstavljanja novih izdanja i nagrade Prijatelj hrvatske glazbe, 17. dodjela nagrade Status, Punk u parku, PORINuće novog web portala SpotDepo, dodjela HotNetPorina uz koncert Elementala u riječkom Tunelu te "Rock me baby – party u čast Rajka Dujmića" u Opatiji – nije ni čudno da su opatijski hoteli već gotovo popunjeni!
 
I za subotu 11.svibnja pripremljene su glazbene zanimljivosti i predstavljanja glazbenih izdanja. Taj dan će, naravno, imati spektakularnu završnicu: u 18:00 u dvorani riječkog Centra Zamet počinje Predprijenos – Svečana dodjela nagrade Porin u kategorijama izvan izravnog TV prijenosa. Od 21:00 sat, s izravnim prijenosom na 1. programu Hrvatske televizije i na 2. programu Hrvatskog radija, očekuje nas glazbeni show za pamćenje, napravljen po najvišim produkcijskim standardima.

Dodjelu 20. Porina će voditi Tarik Filipović. Urednik TV prijenosa je Tomislav Štengl, a redatelj Ivan Miladinov.
 
Detaljni program lokacija i događanja zbog kojih će opatijska rivijera ovog vikenda odjekivati glazbom donosimo ovdje.

Vidimo se na Porinu!

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr