Prva večer MAKK-a uz nagrade HR TOP 40


Massimo (Foto: Walter) 


Međunarodna autorska kreativna konferencija bit će otvorena zabavom dobrodošlice za sve akreditirane sudionike, u ponedjeljak, 9. prosinca 2013. Institut hrvatske glazbe kao jedan od organizatora konferencije – uz Adria Music Conference i Hrvatsko društvo za autorsko pravo – ujedno će te večeri dodijeliti dvije nove nagrade. Nagrade su vezane za Službenu nacionalnu listu radijskih singlova, popularni HR TOP 40, koji je od početka objavljivanja u siječnju ove godine stekao autoritet kod glazbenika, medija i publike.

Nagradama Ultimativni broj 1 na HR TOP 40 i Najviši ulaz novog izvođača na HR TOP 40 odat će se priznanje timovima iza pjesama koje su ove godine u radijskom eteru ostavile najdublji trag ili najavile zanimljivu novu karijeru.

Nakon što je (zasad) 17 tjedana bila na prvom mjestu HR TOP 40, titulu Ultimativnog broja 1 ponijet će skladba Suze nam stale na put. Njezin je skladatelj i tekstopisac sve uspješniji Predrag Martinjak, objavila ju je diskografska kuća Aquarius Records, a za izvedbu koja je osvojila publiku zaslužan je vrhunski interpret Massimo.


SIlente (Foto: Dario Hacek)

Najviši ulaz novog izvođača nagrada je koju je skladbom Terca na tišinu zaslužila mlada dubrovačka pop-rock senzacija Silente, band koji je u vrlo kratkom roku privukao pažnju glazbene struke. Njihova pjesma je u ožujku kao prvi singl tada potpuno nepoznatog benda debitirala na 11. mjestu liste. Još je tjednima odlično kotirala na HR TOP 40, a glazbu za nju napisao je Tibor Karamehmedović dok je za tekst zaslužan njegov brat Sanin. Diskografska kuća za Silente je Aquarius Records, a uspjehu je svakako pomogao i agilni publisher IDM Music.

Silente i Massimo će svojim nastupima iste večeri i uvesti sudionike u konferenciju. Zabava dobrodošlice, na koju su, naravno, pozvani i svi ostali pobjednici HR TOP 40 – Nina Badrić, Tony Cetinski, Ivana Radovniković, Colonia, Davorin i Bogovići i Parni valjak – održat će se u Green Gold Clubu u Radničkoj 52, Zagreb.

Na Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji od 9. do 11. prosinca sudjelovat će brojni ugledni pojedinci, predstavnici različitih kreativnih industrija iz Hrvatske i regije, ali i posebni gosti iz drugih zemalja EU. Uskoro objavljujemo program konferencije, najavljujemo nove predavače i paneliste te način na koji se možete akreditirati za sudjelovanje.

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr