Međunarodna autorska kreativna konferencija u prosincu u Zagrebu

 

Institut hrvatske glazbe, Hrvatsko društvo za autorsko pravo (HDAP-ALAI) i udruga Adria MC (Adria Music Conference) ove godine svoja će godišnja događanja uključiti u Međunarodnu autorsku kreativnu konferenciju koja će se, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, od 9. do 11. prosinca održati u hotelu DoubleTree by Hilton u Zagrebu.

Cilj konferencije je ukazati na najaktualnije teme iz djelokruga rada kreativnih industrija te autorskog i srodnih prava pa će ona obilovati zanimljivim predavanjima i panelima. U fokusu će biti tretman rada kreativaca a posebno će se razmatrati njegovo gospodarsko okruženje i činjenica da napredak IT tehnologija svakodnevno mijenja ustaljena pravila poslovanja za sve kreativne industrije. S obzirom na stalni razvoj mogućnosti korištenja intelektualnih tvorevina, diskusije će ove godine imati naglasak na glazbi, ali uvijek imajući u vidu i druge kreativne djelatnosti.

Uz predstavnike institucija i udruga organizatora te ugledne javne djelatnike iz Hrvatske i regije, na konferenciji će istaknuto mjesto imati istaknuti pojedinci iz drugih zemalja EU.

S posebnim zadovoljstvom najavljujemo predavanja koja će održati Patrick Ager (Belgija), glavni tajnik Europskog saveza skladatelja (ECSA) te Marie-Françoise Marais, direktorica francuske agencije HADOPI. Ona će predstaviti rezultate tamošnjeg internetskog anti-piratskog djelovanja koje je imalo ogroman odjek u svjetskoj javnosti.

Uz ostala, njihova će izlaganja doprinijeti da konferencija osvijetli relevantna zbivanja na polju razvoja novih tehnologija, ali i slobode izražavanja i umjetničkog djelovanja u zemlji, regiji i (virtualnom) svijetu.

U pripremi su i drugi zanimljivi paneli: o aktivnostima i suradnji regionalnih autorskih društava pri olakšavanju dolaska svjetskih download i streaming audio-video servisa; o "sukobu" internetskog i "starog" FM radija, o tome koliko koncertna zbivanja mogu pomoći turističkom prosperitetu, o mogućnostima "izvoza" glazbe malih zemalja na europsko i svjetsko tržište.

 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr