Najviše nominacija za 20. Porin Cetinskom, Belanu i Staniću

Foto: Dario Njavro

U Zagrebu su objavljene nominacije za najprestižniju glazbenu nagradu u zemlji i regiji, Diskografsku nagradu Porin 2013.

Najviše nominacija glazbene struke, čak 7, osvojio je album Opet si pobijedila Tonyja Cetinskog. Nominiran je i za album godine, uz albume 2 Mayalesa i Možda dogodine Prljavog kazališta.

U podjednako prestižnoj kategoriji Pjesma godine Porinovi glasači će u 2.krugu glasanja birati između Tonyjeve pjesme Opet si pobijedila, hit singla Ulicama grada – pjesma sreće Nene Belana, Fiumensa i Ljetnog kina te Pavelove uspješnice Zbog tebe.

Utrka za najtrofejnijeg Porinovca ove će godine biti veoma neizvjesna: uz Nenu Belana & Fiumense, i opatijski jazz majstor Elvis Stanić skupio je 5 nominacija za svoj album Sol et Luna, a jednako toliko ima i producent Nikša Bratoš.

Ana Rucner, Ansambl Lado, Ljerka Očić, Natali Dizdar, Pavel, Urban & 4, Coco Mosquito te Viktor Vidović za svoje su albume osvojili po 4 nominacije pa je očito da će bitka ove godine u svim kategorijama biti izrazito neizvjesna. Čelistica Ana Rucner je, uz Marija Huljeva i Radio Aktiv, nominirana za Novog izvođača godine.

Dvorana u kojoj su dosadašnji dobitnici Porina objavili imena po 3 nominirana u 50 kategorija bila je premala da primi sve znatiželjnike. Tijekom objave nominacija prikazani su inserti s prvog i posljednjeg Porina: prvi je domaćin 1994. bila Opatija, a prošle 2012. joj se pridružila i Rijeka. Njihova bi uspješna sinergija i ove godine trebala rezultirati vrhunskom glazbenom priredbom, rekao je direktor nagrade Siniša Bizović. Voditelji Objave nominacija bili su radijske zvijezde Ivana Mišerić, izrazito elegantna u haljini Aleksandre Dojčinović, i omiljeni glas Narodnog radija Dalibor Petko.

Glazbenici i njihovi gosti nominacije su odmah po objavi proslavili na cocktail partyu u klubu SkyBowling: spektakularno elegantnu tortu s 20 slavljeničkih svjećica za poklon Porinu izradila je slastičarna Fancy Cake. Za osvježenje uzvanika pobrinula se Podravka sa svojom izvorskom vodom Studena i mineralnom vodom Studenac a Iločki podrumi počastili su ih najboljim hrvatskim vinima. Večer koja je označila i službeni početak 20. Porina a imena pobjednika doznat ćemo na svečanoj dodjeli nagrade 11. svibnja u riječkoj dvorani Zamet. Tradicionalno će je prenositi HTV 1 i Hrvatski radio.

Statistike nominiranih albuma, skladbi, izvođača i diskografa te potpunu listu nominacija za Porin 2013. potražite na strnicama Porin.info

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr