Počeo Papandopulo

05.10.2012. IHG

Aleksandar Jakopanec (Foto: Dario Njavro)

U Studiju Bajsić HRT-a počelo je 1. hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo.

Međunarodni dan glazbe, koji se pod okriljem UNESCO-a slavi 1. listopada, danas je u Zagrebu obilježen svečanim otvaranjem 1. hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo.

U izravnom prijenosu otvaranja na 3. Programu Hrvatskog radija predsjednik Instituta hrvatske glazbe Goran Končar okupljenima je predstavio projekt i zaželio mnogo uspjeha svakom od 38 natjecatelja koji će se do nedjelje 7. listopada natjecati u 5 kategorija.

Naš ugledni pijanist Vladimir Krpan prisjetio se svoje suradnje sa skladateljem Borisom Papandopulom po kojemu je natjecanje nazvano a potom i odsvirao njegovu 3. sonatu za glasovir.

Natjecanje je počelo kategorijom viole – prvi natjecatelj koji je stao pred ocjenjivački sud bio je Aleksandar Jakopanec iz Bjelovara. U drugi izlučni krug su, osim Aleksandra, ušle i Ganna Lysenko i Jasna Simonović

Nakon održanog 1. izlučnog kruga u kategoriji saksofon žiri je donio odluku da u 2. izlučni krug idu Bernard HomanGoran JurkovićTomislav ŽužakSara Beriša.

Njima i svima ostalima želimo uspjeh na natjecanju. Pobjednike, uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja, poslušajte na Svečanom koncertu u KD Vatroslava Lisinskog u četvrtak, 11. listopada u 19:30.


Više:
 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr